РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

Новини

Начало на кампанията по гроздобер на територията на област Благоевград

Snimka Bozukov grozdober

Областният управител Николай Шушков придружи вицепрезидента Илияна Йотова и министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при посещението им на лозовия масив на вила „Мелник“, в землището на с. Хърсово, община Сандански.
В откриването на кампанията за гроздобер участваха още ресорният аграрен заместник-министър Явор Гечев, председателят на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев, кмета на община Петрич Димитър Бръчков, кметският наместник на село Хърсово Розалина Борисова, и ръководители на регионални структури на подчинение на МЗХГ.

Прочети още...

Откриване на новата учебна година в Благоевград

15 09 vice 1

Днес думите на любов и уважение са за българските учители, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри новата учебна година в Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград.
Официални гости на събитието по повод 40-годишнината от създаването на Осмо СУ „Арсени Костенцев“—Благоевград и откриването на новата учебна година бяха: областният управител Николай Шушков, директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев, кмета на община Благоевград Илко Стоянов, председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, началникът на РОУ-Благоевград Ивайло Златанов и зам.-областните управители.

Прочети още...

Храмов празник Рождество Богородично в Роженския манастир

Rojenski manastirНа 08.09.2021 г. областният управител на област Благоевград Николай Шушков посети Роженския манастир, където присъства на Архиерейска света Литургия, същата бе отслужена от Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим по повод храмовия празник Рождество Богородично.
Роженският манастир е най-големият и най-старият манастир в област Благоевград, основан е през 13 в. и е втори по големина след Рилския манастир в страната. Той е един от няколкото средновековни български манастира, отлично запазен и до днес.