РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

Новини

Първо заседание на РИК 01-Благоевград

РИК 01 – Благоевград от 25.09.2021г.


Днес, 25.09.2021 год. се проведе първото заседание на РИК 01 – Благоевград, назначен с Решение №606-ПВР/НС на ЦИК. На първото заседание приветствие отправи Областният управител Николай Шушков, като пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация. Също така изтъкна, че едновременното провеждане на избори за Президент и Вицепрезидент на Републиката, както и избори за 47 Народно събрание се провеждат за първи път в новата историята на страната и е предизвикателство за екипите на РИК и ОА.

Прочети още...

Среща на областният управител Николай Шушков с почетния гражданин на Благоевград и носител на „Грами“ Константин Цеков

21092021-sreshtaВ знак на уважение, Константин Цеков – член на групата ФСБ, посети областния управител Николай Шушков. Двамата обсъдиха развитието на културата и проблемите на културните дейци в периода на ковид епидемията. Възможностите за развитие на културата на територията на област Благоевград и бъдещите творчески проекти на г-н Цеков.
Най-новият проект на твореца и групата ФСБ е създаването на новия двоен диск, който записват с оркестъра на Българското национално радио „ФСБ симфони“.

Заседание на Областния оперативен щаб за борба с Коронавируса в област Благоевград

21092021

С церемония по награждаване на екипите за постигнати резултати, висок професионализъм, старание и ангажимент към имунизационната кампания срещу COVID-19 започна днешното заседание на Областния оперативен щаб за борба с Коронавируса.

Прочети още...

ДНИ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ 16 – 22 СЕПТЕМВРИ 2021 г.

spasi jivot

От 16-22 септември за шеста поредна година на територията на цяла Европа се провежда мащабната операция в дните от Европейската седмица на мобилността, като целта на Дните за безопасност на ROADPOL (известен преди като проект EDWARD) е да се намали броят на жертвите от трафика до нула поне за един ден.
Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди. Главен координатор на проекта на територията на Република България е Главна дирекция „Национална полиция“.
Към момента на страницата на проекта на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/, са стартирани активности с възможност за присъединяване към проекта на партньори не само от Европа, а и от целия свят. На интернет страницата на пътна полиция на адрес: https://www.mvr.bg/opp/, може да бъде намерена допълнително информация, както за настоящата кампания, така и за активността на българските участници през изминалите години.
Мотото тази година, е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

Прочети още...