РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

От нас

Областният управител Николай Шушков ще проведе работна среща с областните управители на Драма и Кавала

В четвъртък 17 юни 2021 г. областният управител Николай Шушков ще бъде на работно посещение в Република Гърция, Префектура Драма.
Съвместната срещата се организира между представители на регион Източна Македония и Тракия и Областна администрация Благоевград, по повод отварянето на Гранично контролно-пропускателен пункт Илинден – Ексохи за преминаване на леки автомобили и пътници.
На събитието са поканени и кметове от общините по Местенското направление, които ще анализират работата по съвместни проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г. Програмата бе създадена в рамките на европейската стратегия за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж и за постигане на икономическо, социално и териториално сближаване.
Очаква се, доброто съвместно сътрудничество да продължи и през настоящия програмен период на Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция - България 2021-2027 г., с нови проекти между граничните общини на територията на област Благоевград и регион Източна Македония и Тракия.

Областният управител присъства на Национално учение в Сандански

Областният управител Николай Шушков присъства на практическата част от Националното съвместно учение „Търсене и спасяване при авиационно произшествие“, което се проведе в гр. Сандански.
Учението бе организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, в изпълнение на изискванията на Конвенцията за международното гражданско въздухоплаване и законодателството на Република България.
По време на учението Областният управител проведе работни разговори с Емил Ганчев – заместник-министър на вътрешните работи, главен комисар Стоян Темелакиев – временно изпълняващия главен секретар на МВР, Христина Велинова – заместник-министър на транспорта, Николай Николов – директор на Главна дирекция "ПБЗН" към МВР и Атанас Стоянов – кмет на община Сандански.

Областният управител Николай Шушков участва в работна среща за подобряване на обстановката на ГКПП Кулата-Промахон

Областният управител Николай Шушков се срещна с кмета на община Петрич Димитър Бръчков и изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. След двучасови разговори се стигна до решение, което да доведе до облекчаване на ситуацията на Гранично контролно-пропускателен пункт Кулата – Промахон.

Прочети още...

Областният управител се срещна с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит

Областният управител Николай Шушков присъства на Архиерейска света Литургия в храм „Св. Лука Кримски и Симферополски“ в гр. Гоце Делчев.
След богослужението областният управител се срещна с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит СЕРАФИМ. Бяха обсъдени ролята и мястото на религията в нашето общество. На срещата присъстваха кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов и Адрианополски епископ Евлогий - Игумен на Рилския Манастир.