РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

официален сайт bg

 

Избори 02 23

Днес, 21.03.2023 г. в сградата на Областна администрация Благоевград, областният управител Стоян Христов проведе среща във връзка с предстоящите на 02.04.2023 г. избори за Народно събрание. На срещата присъстваха заместник областният управител Слави Христов, ръководството на РИК – Благоевград, представители на „Информационно обслужване“, РД ПБЗН и Охранителна полиция.
Областният управител призова за ефективна комуникация между институциите, за да се осигури изпълнението на ангажиментите по организационно-техническата подготовка и да се гарантират честни и прозрачни избори, в съответствие с Изборния кодекс.
На срещата бяха обсъдени въпроси от организационен и технически характер, координиране и взаимодействие между институциите за провеждането на изборния процес, дейности по осигуряване на избирателните комисии с бюлетини, изборни книжа, техника, консумативи и други материали.
С цялостната дейност по обезпечаване на организационно-техническата подготовка на изборите, Областна администрация-Благоевград цели провеждането на честни и прозрачни избори, и формиране на доверие в избирателите относно легитимността на резултатите.