РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

официален сайт bg

 

 

Sandanski biznes forum 01Днес в град Сандански се проведе бизнес форум на тема „Бъдещето на туризма в трансграничния регион“, на който присъстваха заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, областният управител на област Благоевград Стоян Христов, представители на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, лектори от български и гръцки университети, представители на туристическия бранш, студенти и ученици.
Целта на събитието е да бъдат анализирани възможностите и необходимите условия, както и трудностите, ограниченията и пропуските за подобряване на средата за предприемаческия бизнес в сферата на туризма.
В рамките на първия дискусионен панел, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева направи презентация, свързана с промотирането на местния туризъм посредством брандинг на дестинацията и мястото на винения туризъм в изграждането на устойчив имидж на дестинацията.
Бизнес форумът се организира в рамките на проект „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ с акроним CapTour.

Sandanski biznes forum 02