РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

 • 1 Тържествено честване на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание
 • 2 Областният управител инициира среща за проблемите с електрозахранването в населени места на община Сандански
 • 3 Областният управител Николай Шушков почете паметта на жертвите от полет 402 на израелските авиолинии
 • 4 Среща на Областния управител Николай Шушков с Районния Мюфтия Осман Кутрев
 • 5 Областният управител поздрави новоизбрания кмет на община Благоевград
 • 6 Работна среща на областния управител Николай Шушков в Драма, Република Гърция
 • 7 Областният управител Николай Шушков проведе първите работни срещи с кметове на общини на територията на Област Благоевград
 • 8 Имунизационни кабинети и екипи на територията на Област Благоевград за провеждане на ваксинации срещу COVID-19
 • 9 Среща на областния управител с Посланика на Република Гърция в България Н.Пр. г-н Димитриос Хронопулос
 • 10 Областна администрация Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“
 • 11 Програма Достъп до Информация връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информация
 • 12 Културно-музикален спектакъл на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" Благоевград, подкрепен от областния управител
 • 13 Официално откриване на обновения Паметник-костница
 • 14 Празник по отбелязване на Европейската година на културното наследство – 2018
 • 15 Завърши изпълнение на проект по Програма ИНТЕРРЕГ ИПП България-Македония с пресконференция и откриване на реновираната сграда на администрацията
 • 16 Първо място сред областните администрации в престижната класация на Програма „Достъп до информация“
 • 17 Първо заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия
 • 18 Втори етап от въвеждането на Европейския модел Обща рамка за оценка – CAF
 • Тържествено честване на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

  Областният управител участва в отбелязването на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и традиционния събор организиран по този повод от община Гоце Делчев. Официален гост на събитието бе вицепрезидентът Илияна Йотова.
  Продължение...
 • Областният управител инициира среща за проблемите с електрозахранването в населени места на община Сандански

  По инициатива на областния управител Николай Шушков и кмета на община Сандански Атанас Стоянов, днес се проведе работна среща във връзка с чести спирания на електрозахранването в населени места на територията на община Сандански.
  Продължение...
 • Областният управител Николай Шушков почете паметта на жертвите от полет 402 на израелските авиолинии

  Областният управител Николай Шушков участва във възпоменателна церемония в памет на жертвите от полет 402 на израелските авиолинии Ел Ал Израел Еърлайнс, при трагичния инцидент преди 66 г.
  Продължение...
 • Среща на Областния управител Николай Шушков с Районния Мюфтия Осман Кутрев

  На един от най-големите мюсюлмански празници Курбан Байрам, Областният управител Николай Шушков посети Районно Мюфтийство – Благоевград със седалище в гр. Гоце Делчев. Той поздрави с празника и с избирането и утвърждаването на новия Районен Мюфтия на Благоевград г-н Осман Кутрев. Областният управител връчи знака на област Благоевград на Районния Мюфтия и му пожела да продължава да работи за духовното израстване на жителите на областта, за мира и хармонията между религиозните общности.
 • Областният управител поздрави новоизбрания кмет на община Благоевград

  От името на Областна администрация и всички държавни органи и институции от територията на областта, областният управител Николай Шушков отправи поздрав към новоизбрания кмет Илко Стоянов и пожела успех във всяко начинание и реализиране на всички поставени цели, свързани с благото и просперитета на Благоевград.
 • Работна среща на областния управител Николай Шушков в Драма, Република Гърция

  Делегация водена от областния управител Николай Шушков и генералния консул на България в Република Гърция Владимир Писанчев, с участието на кметове на общини от областта бе на работно посещение в Префектура Драма, Република Гърция.
 • Областният управител Николай Шушков проведе първите работни срещи с кметове на общини на територията на Област Благоевград

  Областният управител се представи на кметовете на Сандански и Петрич, Стоянов и Бръчков на 25 май 2021 г. Във всяка от срещите на първо място отбеляза ролята на екипите, професионализма и доверието между институциите и служителите за добрата работа на администрацията в името на стабилността на държавата и общественото добро. Подчерта, че неговите усилия са насочени към изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори, за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори, но успоредно с това, да не се понижава нивото на качественото административно обслужване.
 • Имунизационни кабинети и екипи на територията на Област Благоевград за провеждане на ваксинации срещу COVID-19

  Регионална здравна инспекция Благоевград обяви лечебните заведения и екипи за провеждане на ваксинации срещу COVID-19. В приложения списък са предоставени адресите и телефоните за връзка със съответното лечебно заведения или екип.
 • Среща на областния управител с Посланика на Република Гърция в България Н.Пр. г-н Димитриос Хронопулос

  По повод пристигането на Посланика на Република Гърция Н.Пр. г-н Димитриос Хронопулос в Благоевград за извършване на дарение в помощ на дома за стари хора „Св. Петка“ се състоя среща в Областна администрация Благоевград между областния управител г-н Бисер Михайлов и г-н Димитриос Хронопулос. Във фокуса на обсъжданията по време на срещата бяха здравните, икономическите и социалните последици от пандемията от COVID-19.
 • Областна администрация Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“

  Областният управител Бисер Михайлов, заместник областните управители Антоанета Янчева и Иван Стоянов, както и главният секретар Ася Велкова приеха младите мениджъри и насърчиха интереса им да научат повече за държавната институция, да се запознаят с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта.
 • Програма Достъп до Информация връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информация

  На 17-та церемония за Международния ден на правото да знам Програма Достъп до Информация удостои с грамота Областна администрация Благоевград в Категорията "Институция, организирала най-добре предоставянето на информация за граждани". Събитието бе проведено на 28 септември в НДК - София, където заместник-областният управител Антоанета Янчева прие и благодари за наградата.
 • Културно-музикален спектакъл на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" Благоевград, подкрепен от областния управител

  Видяхме в Благоевград най-успешната продукция на Бродуей за всички времена.Показаха ни я едни от най-талантливите и умни деца на Благоевград - учениците на Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" . Инициативата е на Областна администрация Благоевград в изпълнение на Комуникационната стратегия на Р. България за ЕС и се реализира съвместно с ЕГ.
 • Официално откриване на обновения Паметник-костница

  Днес официално бе открит обновеният Паметник-костница в района на Старите гробища в Благоевград. Бисер Михайлов областен управител на област Благоевград и председател на Областната комисия за военните паметници отбеляза, че паметникът костница отново е в пълния си блясък с възстановения войнишки кръст за храброст така, както е бил направен при неговото издигане през 1938 г. Криптата е обновена и в нея са положени костите на всички загинали в защита на Отечеството герои.
 • Празник по отбелязване на Европейската година на културното наследство – 2018

  По инициатива на областния управител, с Празник на гръцката култура в Благоевград на 28 ноември в зала „Пейо Яворов“ се отбеляза Европейската година на културното наследство – 2018.
 • Завърши изпълнение на проект по Програма ИНТЕРРЕГ ИПП България-Македония с пресконференция и откриване на реновираната сграда на администрацията

  Областният управител Бисер Михайлов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Сухейл Фазлиу – министър на местното самоуправление на Република Македония откриха на реновираната сграда на Областна администрация Благоевград, финансирана от Програма за трангранично сътрудничество Interreg България-Македония.
 • Първо място сред областните администрации в престижната класация на Програма „Достъп до информация“

  Администрацията ни е една от четирите администрации в страната, която е изпълнила всички критерии за публичност на информация по Закона за достъп до обществена информация и Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси.Оценката на обществото в лицето на неправителствения сектор е изключително важна за нас и сме удовлетворени от това, че през 2018 година сме на първо място сред областните администрации в класацията на Програма „Достъп до информация“ (ПДИ). Програма „Достъп до информация“ е с повече от 20-годишен опит в проучването на нивото на публичността на администрациите и провеждане на кампании за подобряване състоянието на достъпа до информация.
 • Първо заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия

  Областният управител Бисер Михайлов назначи Областен съвет за намаляване на риска от бедствия в област Благоевград (ОСНРБ) със заповед № ОА-ОМП – 212/15.06.2017 г. Основна цел на Съвета е организиране и контролиране изпълнението на превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствия на територията на област Благоевград..

 • Втори етап от въвеждането на Европейския модел Обща рамка за оценка – CAF

  В администрацията тече вторият етап от въвеждането на Европейски модел Обща рамка за оценка – CAF по проект на Института по публична администрация (ИПА).

CAF Effective Usser Bulgaria 2018

01au02eu03an04si05ld06py

IISDA-logo2

Izbori 2021

 • 1
 • 2
 • 3
2015 
"Най-прозрачна областна администрация"  Научи повече

Награди

„Най-прозрачна областна администрация“ за 2015

1 transparent2015

plaket2014

Областна администрация Благоевград

Областен съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

Състав и дейност на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

Председател: Областен управител
Зам.-председател: зам. областен управител
 
Членове: Заместник кметове на: Община Благоевград, Община Банско, Община Белица, Община Гърмен, Община Гоце Делчев, Община Кресна, Община Разлог, Община Петрич, Община Сандански, Община Симитли, Община Сатовча, Община Струмяни, Община Хаджидимово, Община Якоруда; Ръководители на териториалните звена на изпълнителната власт – РДСП, РИО, РЗИ, РИОСВ, РДНСК, РДСЗ, ТСБ, ОДМВР, ОДЗ.
 
Нормативно основание: Правилник за устройството и дейността на Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет / (Загл. изм. - ДВ, бр. 31 от 2011 г., в сила от 15.04.2011 г.)
 
Предмет на дейност: Областният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Областна администрация – Благоевград е консултативен и координиращ орган, който подпомага Областния управител в разработването и провеждането на държавната политика по отношение на етническите и интеграционните въпроси.
Областният съвет осъществява своята дейност за постигане на следните цели:
 
 –  Гарантиране равното право на човешкото развитие;
 –  Запазване и укрепване на етническата толерантност и разбирателство;
 –  Анализиране на възникналите и работа за недопускане на локални междуетнически и етносоциални конфликти;
 –  Създаване и развитие на условия, необходими за българските граждани, принадлежащи към етническите малцинства, да поддържат и развиват своята култура, както и да съхраняват най-важните елементи на своята идентичност – религия, език, традиции и културно наследство;
 –  Утвърждаване във всички области на икономическия, социалния, политическия и културния живот на пълно и ефективно равенство между българските граждани и повишаване на обществената чувствителност и нетърпимост към проявите на дискриминация.
Правилник за устройството и дейността на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Областна администрация Благоевград   
 
Протоколи на съвета

2017 година
Протокол от заседание, проведено на 21 април 2017 г. виж ....
Протокол от заседание, проведено на 24 февруари 2017 г. виж ....

2016 година
Протокол от заседание, проведено на 24 февруари 2016 г. виж ....

2015 година
Протокол от заседание, проведено на 14 декември 2015 г. виж ....
Протокол от заседание, проведено на 7 април 2015 г. виж ....

2014 година
Протокол от заседание, проведено на 12 ноември 2014 г. виж ....  
Протокол от заседание, проведено на 29 септември 2014 г. виж ....  
Протокол от заседание, проведено на 24 юни 2014 г. виж ....
Протокол от заседание, проведено на 27 март 2014 г. виж ....

2013 година
Протокол от заседание, проведено на 20 дек. 2013 г. виж ....
Протокол от заседание, проведено на 30 май 2013 г. виж ....  
Протокол от заседание, проведено на 17 януари 2013 г. виж ....
Протокол от заседание, проведено на 10 януари 2013 г. виж ....

2012 година
Протокол от заседание, проведено на 4 декември 2012 г. виж ....

ЗА ИНФОРМАЦИЯ
26.01.2015 г.
Приложени таблици за отчети:
Таблица за отчет съгласно чл. 15 от Правилник за устройството и дейността на НССЕИВexcel
Таблица за отчет съгласно чл. 15 от Правилник за устройството и дейността на НССЕИВword

НПО, работещи за интеграция на ромите на територията на област Благоевград:
1. Фондация „Промяна и развитие”, гр. Благоевград, ул. Иглика №21, Председател – Валентина Стефанова, тел. 0898 38 78 15, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
2. Сдружение „”ЛИДЕР -местни инициативи за развитие и равнопоставеност”, гр. Благоевград, жк „Еленово” № 116, Председател – Миглена Михайлова, тел. 0887 65 69 64, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
3. Сдружение „Младежка мрежа за развитие”, гр. Симитли, ул. „Вихрен” №31, Председател – Маряна Борисова,тел.0898 32 22 03, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
4. Сдружение „Ромска солидарност”, гр. Петрич, ул. „Христо Чернопеев” №56, Председател – Демир Янев, тел. 0885 61 54 68, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
5. Майчин център „Добра майка – добри деца”, гр. Сандански, бул. „Свобода” №20, Председател – Антоанета Кирилова, тел.0887 25 41 45, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
6. Фондация „Интегро”, с. Огняново, община Гърмен, Председател – Дияна Крагьозова, тел. 0896 05 61 65 , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Home Menu