REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

News

ОБЯВЯВА: Конкурс за длъжността Инженер ВиК - ВиК експерт на Асоциация по ВиК

О Б Я В Л Е Н И Е

На основание чл. 91 от Кодекса на труда, във връзка с чл. 49, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация, Председателят на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, със Заповед № ОА-АВиК-265/19.10.2021 г.

ОБЯВЯВА:

Конкурс за длъжността Инженер ВиК - ВиК експерт на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград, със седалище: гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ № 9; брой работни места – 1, при следните условия:
І. Място и характер на работа, срок на трудовото правоотношение:
1. Място на работа - Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, адрес: гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ № 9 (сградата на Областна администрация Благоевград).

Read more ...

Областният управител се поклони пред паметта на героите дали живота си за освобождението на Разлог

Razlog1

Областният управител Николай Шушков участва в отбелязването на 109 годишнината от освобождението на Мехомия (днешен Разлог).
Официалната програма започна с тържествена Света литургия в църквата „Свето Благовещение“-Разлог, отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Неврокопската епархия.
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха: Николай Шушков – областен управител, от името на кмета на Община Разлог - инж. Венцислав Гърменов- зам. кмет по соц. дейности, д-р Мария Копанорва – председател на ОбС - Разлог, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Иван Кадев- кмет на Община Банско, Костадин Загорчин – Председател на ОбС – Банско, представители на политически партии и организации, учебни заведения и признателни граждани.

Президентът: Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора и прекрасна природа

Prezident OA Upravitel 07102021

Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора и прекрасна природа и не заслужава високата безработица и ниските работни заплати. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с общественици и представители на бизнеса и културата в Благоевград. В разговора участие взеха областният управител на Благоевград Николай Шушков и кмета на града Илко Стоянов.

Read more ...

Работна среща за разкриване на COVID зони за безплатна диагностика и лечение

пеа 29 09 2021

Днес в зала „22 Септември“се проведе среща с представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, ръководители на лечебни заведения и медицински центрове на територията на областта.
Тема на събитието бе разкриването на COVID зони за безплатна диагностика и лечение на пациенти с коронавирус инфекция.

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев подчерта важността да бъдат подписани договори между РЗОК и медицинските центрове. Обърна внимание, че област Благоевград е една от сложните области в страната, предвид множеството курорти и високата смъртност (3,8 % от починалите в страната са от областта).

Read more ...